A KNYKK Zrt. állásfoglalása

Létrehozva: 2018. április 6.
A KNYKK Zrt. által továbbított megkeresésükre, Igazgatóságunk az alábbi állásfoglalást adja:

A 40a Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonalon az elmúlt években folyamatosan vágányzári menetrend volt érvényben, melyhez folyamatosan igazításra kerültek a Dunaújváros–Adony–Iváncsa–Besnyő autóbuszvonalon közlekedő autóbuszjáratok.

Az órás ütemben közlekedő vasúti járatok Iváncsa vasútállomásra két irányból jellemzően 20 perc különbséggel érkeznek meg. Továbbá egyes időszakokban Pusztaszabolcs irányából is jelentkezik hivatásforgalmi igény, így a délutáni időszakban az erősebb budapesti irányból érkező utasoknak várakozni szükséges a Dunaújváros-Pusztaszabolcs irányból érkezőkre.

A jelenlegi menetrendben a délutáni időszakban három esetben él bevárás a Pusztaszabolcs felőli vonatokra rövid átszállással. Igazgatóságunk 2016-ban alakította ki a délutáni időszakban élő jelenlegi autóbuszos elhordó rendszert, amelyben az utasforgalmi mérések alapján:

  • a 13:48 órakor Budapestről és 14:07 órakor Pusztaszabolcs felől érkező vonatokról külön-külön autóbusz biztosít eljutást Iváncsára,
  • a 14:48 órakor Budapestről és 15:07 órakor Pusztaszabolcs felől érkező vonatokról 15:12 órakor egy autóbusz biztosít eljutást Iváncsára,
  • a 15:48 órakor Budapestről és 16:07 órakor Pusztaszabolcs felől érkező vonatokról 16:10 órakor egy autóbusz biztosít eljutást Iváncsára.

A felsorolt időpontot követő hivatásforgalmi időszakban mindegyik autóbusz kizárólag az erősebb forgalmú, a Budapest felől óra :48-kor érkező vonatoktól biztosít eljutást rövid átszállási idővel, minden óra:55-kor.

 

A fent említett vonatok közül a 14:48-15:07 és 15:48-16:07 órára érkező vonatoknál Igazgatóságunk ismételten utasforgalmi mérést végzett, az alábbi eredménnyel:

  • A 14:48 órakor Budapest irányából és 15:07 órakor Pusztaszabolcs felől érkező vonatról is irányonként 5-10 utas szállt fel az Iváncsára közlekedő autóbuszra, így itt továbbra is egy autóbusz közlekedését javasoljuk.
  • A 15:48 órakor Budapest irányából érkező vonatról jellemzően 25-30 utas várta az autóbuszt Iváncsára, míg a 16:07 órakor Pusztaszabolcs felől érkező irányból 0-5 fő kívánt Iváncsára utazni.

 

A vizsgálat alapján és a KNYKK Zrt-vel egyeztetve, 2018. április 8-tól plusz autóbusz beállítását javasoltuk a Szolgáltatónak 15:55 órai indulással, hogy az erősebb budapesti irányból érkezők kisebb várakozással tudjanak Iváncsára utazni.

A menetrend-módosításról szóló tájékoztató hirdetmény már elérhető a KNYKK Zrt. honlapján is:

http://www.knykk.hu/index.php/aktualis-hirek/490-menetrend-modositasok-fejer-megye-helykoezi-koezlekedeseben-2018-aprilis-8-tol

 

A közösségi közlekedést érintő további észrevétel, javaslat esetén, forduljon bizalommal Igazgatóságunkhoz az alábbi elérhetőségeink egyikén.

 

 

                                                                                              Üdvözlettel:

 

 Hajmási Tibor s.k.                                                                  Détár Bálint s.k.

  autóbusz-közlekedési szakértő                              autóbusz-közlekedési vezető szakértő

Pályázataink

Iváncsa Községi Önkormányzata napelemes beruházása
Az energetikahatékonysági fejlesztési terveinkkel összhangban szavazott a Képviselő-testület a „Iváncsa Községi Önkormányzata napelemes beruházása” tárgyú KEOP pályázat benyújtása mellett, melyen 35 798 933 Ft támogatásban részesültünk.
EU fejlesztési pályázat
Dr. Fejérpataky László Általános Iskola és Művészeti Alapiskola felújítása és bővítése
IKT eszközfejlesztés
az iváncsai általános iskolában (TIOP)