Iváncsai Fiatalok Klubja

Az Iváncsai Fiatalok Ifjúsági köre 1990-ben alakult. Az eltelt 25 év alatt természetesen jó pár generációváltás történt. Jelenleg a szervezet neve kicsit megváltozott így Iváncsai Fiatalok Klubjaként üzemel tovább. Jelenleg 17 fő tagunk, és van 6 pártoló tagunk is. Célunk összefogni a fiatalokat programjainkkal, hozzájárulni Iváncsa kulturális fejlődéséhez. Csapatunk részt vesz és vállal minden falu szintű rendezvényen, ápolja a kapcsolatot a többi civil szervezettel. Hosszú távú terveink között szerepel programjaink számának bővítése.

Főbb programjainkról:

  • A majális szervezése a mi feladatunk. Ekkor szoktuk megtartani a 7 próba elnevezésű családi vetélkedő napot amely,közel 10 éves múltra tekint vissza. Erre a napra a jelentkező csapatok hetekig készülnek, próbálnak. A nap folyamán a játékos feladatokon kívül résztvesznek a csapatok főzőversenyen és színpadi fellépésen is. Célja a napnak hogy kicsitől nagyig, fiataltól idősebbig, mindenki egy kellemes, játékos napot töltsön el a szabadban.
     
  •  Éjszakai kalandtúrát a falunapot megelőző estén szoktuk megrendezni. Itt is csapatok vetélkednek. Egy megadott útvonalon kell áthaladniuk ahol egy-egy feladat várja a csapatokat. A hosszú és fárasztó éjszakai túra útán megvendégeljük a csapatokat étellel itallal, ahol megoszthatják velünk tapasztalataikat. Az eredményhirdetésre rendszerint a falunapon kerül sor. Örülünk , hogy ez a programra is egy nagyobb az érdeklődés.
     
  • Hagyományőrzésben is részt kívántunk venni, így október elején tartjuk a szüreti felvonulást és az azt követő bált. Ezen a napon a jó kedv, a zene és a tánc van porondon. A beöltözők hozzátartozói rendszerint megvendégelnek minket házuknál és mi cserébe megtáncoltatjuk őket. A Bíró-Bíróné feladata a kis csapat összefogása, irányítása. Jó érzéssel tölt el hogy évről évre van lehtőségünk megtartani ezt a régi múltra visszavezethető eseményt.
     

Jelenleg a Faluház ad otthont gyűléseinknek, programjaink megszervezésének, amit ezúton is köszönünk. Reméljük, hogy még több színvonalas, színes programmal vihetjük tovább Iváncsa jó hírnevét.
 

Kontakt: Hajdu Bettina
tel: 30/717-5676

Pályázataink

Iváncsa Községi Önkormányzata napelemes beruházása
Az energetikahatékonysági fejlesztési terveinkkel összhangban szavazott a Képviselő-testület a „Iváncsa Községi Önkormányzata napelemes beruházása” tárgyú KEOP pályázat benyújtása mellett, melyen 35 798 933 Ft támogatásban részesültünk.
EU fejlesztési pályázat
Dr. Fejérpataky László Általános Iskola és Művészeti Alapiskola felújítása és bővítése
IKT eszközfejlesztés
az iváncsai általános iskolában (TIOP)